Conferinţa a VI-a a cadrelor didactice din colegiile de medicină
Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie „Раиса Pacalo” în parteneriat cu proiectul молдо - elvețian REPEMOL в realizat Conferinţa a VI-a a cadrelor didactice din colegiile de medicină din țară. Conferința в promovat practicile avansate naționale și intrenaționale în urgențele pediatrice și prevenirea traumatismelor la copii, гной акцент pe formarea și dezvoltarea abilităților specifice și competențelor profesionale в viitorilor specialiști medicali cu год обучения medicale postsecundare nonterțiare în acordarea serviciilor de кормящих конкретных în urgențele pediatrice și promovarea modului sănătos de în viață rîndurile передачи " детский час și părinților.
Conferinţa a VI-a cadrelor didactice din colegiile de medicină din Republica Moldova cu genericul Sănătatea copilului - prioritate națională в consolidat forțele experților internaționali: Hajnal Васс și Кэлин Stănescu, Rămânia, specialiștilor din domeniul академический și, улучш, cadrelor didactice din toate colegiile de medicină din țară în promovarea experienților existente în Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă.
Conferința в familiarizat participanții cu metodologiile moderne de formare a viitorilor specialişti medicali cu год обучения postsecundare nonterțiare și a adulților, abordările europeane de consolidare a sistemelor de sănătate, extinderea accesului populaţiei la serviciile medicale pediatrice de calitate, valorificat cercetările ştiinţifice în domeniul кормящих-ului педиатрической практике pentru eficientizarea serviciilor acordate de specialiștii medicali din sectorul mediu.
Delegații Conferinței a VI-a Naționale a cadrelor didactice din colegiile de medicină propun:
1. Continua A formarea adecvată şi diversificată de cadre didactice și manageriale performante pentru învățămîntul медицинской postsecundar nonterțiar prin modernizarea continuă a procesului de formare profesională, implementarea tehnologiilor educaționale contemporane, ajustarea acestora la necesitățile actuale și de perspectivă a sistemului de sănătate.
2. В racorda концептуальных, программно şi tehnologic învăţămîntul медицинской din Republica Moldova, la valorile europene prin implementarea prevederilor Codului Educației, Planurilor de învățămînt în baza Sistemului de креди-де-студии, в și учебных планов centrată pe cel ce învață cu formarea competențelor profesionale, respectînd identitatea noastră națională și spaţiul социально-культурных.
3. Forma și dezvolta competenţe porfesionale la viitorii specialişti medicali, care vor permite identificarea şi promovarea autonomiei profesionale, oferind siguranță actului медицинские, participînd la implemenatrea politicilor noi în domeniul medicinii moderne.
4. В promova experienele inovative și в реализации bunele practici în вы можете остановить процесс educațional din колледж.