Patronul dragostei şi al bunei dispoziţii în tradiţia populară românescă, Dragobetele mai era considerat şi „Cap de Primăvară”, ,,fiu al Babei Dochia”, „Sfînt Ion de primăvară” sau „logodnicul păsărilor” şi identificat cu zeii antici ai iubirii.
Sărbătoarea dragostei sau a începutului de primăvară, cînd ursul iese din bîrlog, păsările își caută cuiburi, iar omul participă și el la bucuria naturii a fost celebrată şi în cadrul şedinţei cu elevii secţiei de învăţămînt nr.2 a Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”. Elevii gr. 108 calificarea Asistent igienist epidemiolog îndrumaţi de de dirigintele Maria Grumeza au prezentat un relevant program artistic cu genericul Cu drag, Dragoste, Dragobetele.
Elevii au dansat, au cîntat, au adus în discuţie tradiţiile româneşti legate de Dragobete, care sînt tradiţiile specifice sărbătorii, încercînd astfel să dovedească că această zi este importantă pentru noi. Dansul şi voia bună sînt coordonatele principale a acestei zile deosebite.