Alcoolul, fiind descoperit în epoca antică, a început să fie asociat cu majoritatea problemelor grave ale societății actuale – crime, sărăcie, rata ridicată a mortalității, rata șomajului foarte ridicată, abuz și violență. Astfel, consumul de alcool a ajuns să fie inamicul societății, al productivității și al conservării unei conduite în societate, și a început să fie stigmatizat și clasificat drept un distrugător al voinței individuale și destabilizator al societății moderne.
Membrii cercului de Istorie Ecoul Timpurilor au prezentat un studiu amplu, privind Evoluția și dauna alcoolismului din epoca antică la cea contemporană. În holul Colegiului Național de Medicină și Farmacie ,,Raisa Pacalo” a fost organizată o expoziție care a elucidat tematica propusă.
Activitatea a debutat cu un recital de cîntec la saxofon și difuzarea unui film didactic despre daunele alcoolului, urmat de o prezentare istorică prin care s-a descris apariția alcoolismului, evoluția pe parcursul epocilor istorice și patologiile cauzate de abuzul de alcool, finisînd cu un flashmob, îndemnînd spectatorii: Fii conștient - nu dependent. Țara are nevoie de o societate sănătoasă.