La 1 februarie, în incinta CEMF ,,Raisa Pacalo” , a avut loc activitatea de comemorare a victimelor Holocaustului.
Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului, care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.
27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică. Cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului 2018, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut un apel la comunitatea internaţională să fie unită „împotriva normalizării urii”, subliniind că „suntem cu toţii în pericol” atunci când valorile umanităţii sunt abandonate.
În acest context, elevii anului II si III de studii, în colaborare cu Consiliul elevilor, au urmărit să atragă atenția asupra „Crimei Secolului”, a tratării inumane în adresa evreilor și romilor, printr-o înscenare teatrală. Scopul primordial al activității a fost de a sensibiliza elevii la subiectul propus. Elevii au ținut un minut de reculegere în memoria celor căzuți în timpul evenimentelor de genocide.