La 10 octombrie, anual se marchează Ziua Mondială a sănătății mintale. În 1992, Federația Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health - WFMH) a propus de marcat această zi, pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale. Ziua Mondială a sănătății mintale în anul curent a fost realizata cu genericul: „Sănătatea mintală la locul de muncă”.
Munca, cariera profesională, studiile facilitează, în afirmarea profesională, atingerea obiectivelor personale de viață. Totodată, ritmul și natura vieții moderne, poate transforma locurile de muncă/studii într-o sursă majoră de efort emoțional negativ. Se estimează, că stresul profesional, conflictul de muncă-viață, hărțuirea și violența persistă în viața zi cu zi. În consecință, depresia devene lider pe lista cauzelor de boli și dizabilități la nivel mondial.
Pinctele forte ale comunicării d-nei Munteanu Maria, asistent universitar, catedra Medicina de familie, USMF „N.Testemițanu” au fost reforma în domeniul sănătății mintale, manifestările clinice și consilierea psihoemoțională în depresie.