Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” a dat start cursurilor de formare a asistentelor medicale principale, șefilor serviciul personal în domeniul psiho-pedagogiei în cadrul Școlii mentoratului profesional.
Cursul de instruire este organizat în cadrul realizării Planului strategic de dezvoltare a CEMF „Raisa Pacalo”, Direcţiei strategică V, Asigurarea calității procesului de instruire practică prin realizarea și dezvoltarea parteneriatelor durabile cu instituțiile medicale.
În perioada 15 noiembrie – 12 decembrie 2017 vor avea loc 5 training-uri cu următoarele tematice:
1. Standardizarea și unificarea procesului de formare, consolidare și dezvoltare a competențelor profesionale prin instruirea practică la nivel de țară. Gestionarea documentației în cadrul instruirii practice.
2. Formarea competențelor de comunicare profesională la viitorii specialişti medicali cu studii postsecundare nonterțiare în contextul noilor tendințe de dezvoltare a științei medicale și pedagogice.
3. Modernizarea procesului de prestare a serviciilor educaționale medicale profesionale prin centrare pe elev şi formare de competenţe, utilizând metode interactive și TIC (sofft-uri educaționale, etc).
4. Formarea și dezvoltarea la elevii a competențelor de cercetare în domeniul nursing-ului practic.
5. Modernizarea procesului de formare prin practică a specialiştilor medicali cu studii postsecundare nonterțiare din perspectiva necesităţilor pieţii muncii și a pedagogiei competenţelor în realizarea Codului Educației, documentelror UE și OMS.
La 15.11.2017 a fost realizat training-ul în domeniul standardizării și unificării procesului de formare, consolidare și dezvoltare a competențelor profesionale prin instruirea practică la nivel de țară și gestionării documentației în cadrul instruirii practice.
Evenimentul a familiarizat participanții cu structura sistemului de învățământ în Republica Moldova, prevederile Directivei 2013/ 55/UE privind recunoașterea calificărilor, difiniația și structura competențelor, competențele generale și cele profesionale; nomenclatorul de acte în cadrul stagiilor de practică și conținutul portofoliului didactic, utilizat în cadrul practice didactice, gestionarea corectă a acestor instrumente curriculare.